АЛКАЛНА ВОДА И СПОРТНО ПРЕДСТАВЯНЕ

Алкалната вода и спортното представяне може да не са свързани на пръв поглед, но при по-внимателно изследване може да има смислена връзка. Всъщност има няколко различни начина, по които пиенето на алкална вода може да повиши способността ви да се конкурирате в деня на състезанието или да подобрите резултатите от тренировката във фитнес залата.

АЛКАЛНА ВОДА И АТЛЕТИЧНО ПРЕДСТАВЯНЕ: ПО-МАЛКО ТОКСИНИ.

Първо в списъка на предимствата на алкалната вода. Приемът на вадя с високо рН (алкална), може да помогне за намаляване на натрупаните киселинни отпадъци във вашето тяло. Това е важно, когато става въпрос за спортни занимания, тъй като киселинните отпадъчни продукти включват метаболити, като млечна киселина – което може да навреди на мускулите ви. Алкалната вода може да помогне да ги неотрализирате внимателно от тъканите на тялото, за да се възстановите по-бързо и да тренирате по-силно. Експертите по темата за алкализиране на тялото ви, твърдят, че водата с високо рН може наистина да отстрани киселинните отпадъци, произведени от храните, които ядете.

АЛКАЛНА ВОДА И СПОРТНО ПРЕДСТАВЯНЕ: ПОВЕЧЕ АНТИОКСИДАНТЕН ЕФЕКТ.

Несъмнено знаете, че свободните радикали и оксидацията в тялото ви са вредни, поради което се обръща толкова голямо внимание на консумираната храна, която е с високо съдържание на антиоксиданти. Високата алкалност на водата не е единствената причина, когато гледаме какво количество и с какво рН вода може да повлияе на вашите спортни занимания.

Алкалната йонизирана вода има още ползи. В допълнение към това, че има алкален характер, йонизирана вода също има голям брой електрони, които тя може свободно дарява. Тя е в състояние да даде тези ненужни електрони на молекулите на активния кислород, които са отговорни за окисляването, което се случва във вашето тяло. С други думи, тази вода има антиоксидантен ефект – който може да ви помогне да поддържате здравето си и тялото ви да постигне своя връх.

АЛКАЛНА ВОДА И СПОРТНОТО ПРЕДСТАВЯНЕ: ПОВЕЧЕ КИСЛОРОД?

Хемоглобинът в кръвта ви е този, който носи кислорода във вашата система, а способността му да абсорбира кислород може да бъде намалена, ако има твърде много киселинни отпадъци. Пиенето на алкална вода помага за изчистването на тези киселинни отпадъци, което може да направи вашия хемоглобин по-ефективен при дадена задача. Тъй като поддържането на кислород в мускули е от решаващо значение за върхово спортно представяне, добавянето на алкална вода към Вашия тренировъчен режим може да ви осигури значителни ползи.

АЛКАЛНА ВОДА И СПОРТНОТО ПРЕДСТАВЯНЕ: ЗАЩО ДА НЕ СЕ ОПИТАТЕ?

Поради всички причини, които са обхванати, при търсенето на най-добрата вода за пиене, за да се повиши способността на организма ви да се справи най-добре, алкалната вода може да си струва да опитате. Алкалната вода може да донесе три ползи със  всяка бутилка, тъй като може да намали киселинните отпадъци в тялото ви, да осигури антиоксидантен ефект и дори да повиши оксигенацията на вашия хемоглобин.

Тези ползи правят алкалната вода отличен избор при избор на какъв тип напитка е най-подходяща за вашите нужди. Водата, която пиете, може да има значително въздействие, когато става въпрос за способността ви да се конкурирате и да постигнете дори по-високи нива на спортна ефективност.

placeholder
Please follow & like us
Facebook
Facebook
YouTube
Instagram